Wellicht merkte de oplettende wandelaar in de duinen van de Keiheuvel al de nieuwe schuilhut op die onder impuls van onze schepen voor Toerisme Vincent Kolen (sp.a) en VVV Balen werd gebouwd.

De leerlingen van de richting houtbewerking van het Geelse Atheneum ontwierpen en bouwden deze schuilhut, waarin jong en oud kan verpozen tijdens een lange wandeling. Bij regenweer komt ze zelfs éxtra goed van pas!

De schuilhut is echter niet de enige ingreep die kan opgemerkt worden. Vincent verduidelijkt: “Misschien zag je al de palen die uit de grond rijzen in de Balense natuurgebieden. Vanaf het voorjaar lanceren we in de Keiheuvel, de Most, op de Kopberg en in Scheps een nieuw soort landschapsbeleving: hangmat-bengelen in de vrije natuur. Heb je zelf geen hangmat om aan die haken te bevestigen? Vanuit de gemeentelijke Kruierie zullen er hangmatten ter beschikking gesteld worden. We zorgen zelfs voor handige rugzakjes om met de hangmat tot de leukste plekjes in onze prachtige natuur te wandelen! Dus als je een hangjongere of hangsenior bent: hou je zeker niet in!”

Share This: